BŐSÉGTEREMTÉS KLUB BŐSÉGTEREMTÉSHEZ TUDÁSANYAGOK MANDALÁK KAPCSOLAT BLOGRúnák

Rúnák


A rúnajóslás nem csak jövőbelátás!
A rúnák tanácsot is adnak, hogy hogyan alakítsuk életünket, hogyan hozzuk összhangba akaratunkat az univerzum céljaival.
Mivel a rúnák nem csak szimbólumai a sorshatalmaknak, hanem képviselői is, így a velük való foglalkozás egyfajta mágikus tevékenység.
Használhatjuk a Rúnákat védelmezőként, talizmánként, vagy akár amulettként is.

A germánok legrégibb irásjelei. Alakjuk elárulja, hogy a latin betükből származnak. Hosszabb és rövidebb betürendet különböztetünk meg és mindkettőt a kezdő runa után futharknak nevezik. A régibb 24 betüből áll (f, u, th, a, r, k, g, w; h, n, i, j, eu, p, z, s; t, b, e, m, l, ng, o, d) és a VII. sz. közepéig majdnem minden germán törzsnél használatban állt; az újabbi, amely 16 runából áll, csakis Skandináviában található a kerszténység behozatala előtti századokból származó feliratoknál. A rúnák eredetileg kis kövecskékre, csontocskákra, esetleg falapocskákra vésett jelek voltak. A legrégibb Rúnák a III. és IV. sz.-ból származnak, igy a thorbjoergi paizs, a vimosei fésü és különösen a schleswigi gallehuusi aranykürt felirata, melynek másolatát a kopenhágai muzeumban őrzik (az eredetit tolvajok beolvasztották). A runafeliratok első tudományos összeállítását nyujtotta Brynjulfsen Periculum runologicum (Kopenhága 1823), de csak Grimm Vilmos alkotta a R. tanának szilárd tudományos elméletét (Über deutsche Runen, Göttinga 1821; Zur Litteratur der Runen, Bécs 1828). A R. neve gót runa a. m. titok, ófelnémet rôna mormogás, bűvös cselekedet, felirat) is arra mutat, hogy eredetileg bizonyos titokzatos képzetek fűződtek hozzájuk, hogy vallásos, szent célokra s varázseszközökül használták őket. A skandináv monda szerint maga Ódin isten volt a feltalálójuk, ő közölte őket az emberekkel.
Forrás: Pallas NagylexikonMagazinok

Ezoterikus és Angyali Tanácsok Magazinok


Angyalok segítenek Neked is! >>>

9 lépés a boldogság felé … hogy Te is harmonikus, boldog, bőséggel teli életet élj! >>>


+ 3 szakértői cikk ajándékba

BŐSÉGTEREMTÉS KLUB BŐSÉGTEREMTÉSHEZ TUDÁSANYAGOK MANDALÁK KAPCSOLAT BLOG